Eigenschappen van komkommer die je wellicht nog niet wist

komkommer-eigenschappen

Een komkommer is één van de meest gebruikte groenten. Komkommers kun je het hele jaar door kopen. Ze zijn één van de meest geteelde groente ter wereld en je komt ze dan ook in zowat alle continenten tegen. En ze zijn heerlijk fris in een slaatje op een warme zomerdag. Maar wist je dat met een eenvoudige komkommer véél meer kan doen dan in schijfjes snijden en opeten? Lees maar even mee.

Versterkt je haar

Eén van de belangrijkste voordelen van komkommer voor je haar is het feit dat het je haar sterker kan maken. Dat komt omdat de stoffen die nodig zijn om je haar te versterken van nature gewoon aanwezig zijn in komkommers. Wie regelmatig kokommersap drinkt zou ook minder last hebben van haaruitval.

Vermindert donkere wallen

Een paar schijfjes op je ogen laten rusten is goed om onmiddellijk donkere wallen onder je ogen te verminderen. Silica en andere anti-oxidanten in de komkommer zullen je huid verjongen. Je kunt ook wattenschijfjes deppen in komkommersap, die hebben hetzelfde heilzame effect.

Vermindert sproetjes

Wie nogal uitgesproken sproetjes heeft en daar niet tevreden mee is kan de sproetjes inwrijven met komkommersap. De sproetjes zullen iets lichter van kleur worden en minder opvallen.

Verjongt de huid

Komkommerpulp of -sap kun je mengen met honing en enkele druppels citroensap. Je brengt het aan op je gezicht, hals en nek. Na 10 minuten was je alles voorzichtig af met water en dep je droog. Het resultaat zal een huid zijn die er jonger uitziet en een gezonde teint heeft.

Eerste hulp bij zonnebrand

De eerste zonnestralen in de lente kunnen ons (en onze huid) wel een verrassen. Met als onaangenaam gevolg dat onze huid verbrand is. Schijfjes komkommer of een pulpje van komkommers kunnen dan uitkomst bieden. Het is een natuurlijke en zachte remedie.

Helpt tegen een kater

Persoonlijk zijn wij van Siemie niet bekend met het fenomeen (*kuch*), maar het sap dat een komkommer bevat is meer dan alleen maar water. Het bevat elekrolyten en vitamine B. En net die stoffen zul je de dag van je kater tekort hebben. Eet dus na die paar glazen cava gerust een paar sneedjes komkommer. De volgende dag zul je toch voor  een stuk gespaard blijven van die vervelende kater.

Doet je haar glanzen

Komkommer heeft sowieso al de eigenschap je haar te versterken. Maar het doet je haar ook mooi glanzen. In plaats van een conditioner kun je ook gewoon komkommersap gebruiken.

Innerlijke bezem

Door zijn hoge vochtgehalte en de aanwezigheid van anti-oxidanten kan komkommer fungeren als een innerlijke bezem voor je lichaam. Komkommer is een ideaal middel om je afvalstoffen naar buiten te voeren.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *