Handmassage bij jezelf

Een handmassage bezorgt je een ontspannen gevoel. Een handmassage met Inecto handcrème is een waar cadeau voor jezelf! En weet je wat het leuke is? Het hoeft maar een paar minuten te duren. En je kunt het eigenlijk overal doen. In de bus, op de trein, net voor het slapengaan,…

Maar wist je dat het nog leuker kan? Het wow-gevoel wordt nog intenser als je ook nog eens de hand- en nagelcrème gebruikt van Inecto. De onderstaande methode is werkelijk een all-in-one oplossing. Je verzorgt je nagels. Je handen worden zacht. En het ontspant véél meer dan je handen alleen.

De handenmassage is één van de meest eenvoudige manieren om je volledige lichaam kalmte en rust te geven. En zoals je wellicht al had verwacht : dit is heus geen rocket science.

Je eigen handen masseren doe je in zes stappen :

  1. losschudden van de handen
  2. wrijf je handen in met Inecto handcrème
  3. met je duim de handpalm masseren
  4. langzaam naar de top van je vinger gaan
  5. de andere kant van de hand masseren
  6. herhalen voor elke vinger

1. Je handen losschudden

Begin met je handen en vingers te ontspannen. Hou je handen ter hoogte van je buik. Maak je polsen los en schud zacht met je handen. Stop af en toe en span en ontspan je vingers een paar keer door ze strekken en weer naar de gebogen houding te laten terugkomen.

2. Wrijf je handen in met handcrème

De Inecto handcrème is een handige tube van 75ml die je makkelijk in je handtas kwijt kunt. Dus elk moment is wel geschikt voor een handmassage. Wrijf niet alleen je handen in, maar ook je nagels. De crème zal je nagels stevig maken waardoor broze nagels tot het verleden horen.

3. Masseer je handpalm

Leg je rechterduim onderaan de linkerhandpalm. Zorg ervoor dat je duimnagel wijst naar je linkerpink. Met zachte, ronddraaiende bewegingen begin je aan je pols te masseren.

4. Ga naar de top van je vinger

Ga langzaam omhoog. Richting je pink. Ga helemaal door tot je aan de top van je pink komt. Gebruik de punt van je duim om te masseren. Wissel een beetje af met de manier waarop je masseert. Al vlug zul je ontdekken wat het meeste effect geeft. Ga door tot aan de punt van je pink.

5. Masseer de andere kant van je vinger

Draai de hand die je aan het masseren bent. Herhaal de procedure. Maar deze keer begin je aan de nagel van je pink en werk je langzaam weer naar je pols toe.

6. Herhalen

Als je klaar bent met het masseren van de pink, herhaal je de volledige werkwijze. Deze keer ga je echter voor de ringvinger. Herhaal dit voor elke vinger. Geef de duim wat extra aandacht. Dit is immers de vinger die je het meest gebruikt. Als je klaar bent met de ene hand, kun je beginnen aan de andere hand.

Als je volledig klaar bent met je handmassage zul je merken dat niet alleen je handen volledig ontspannen zijn, maar ook je geest en lichaam. In je hand zitten immers veel ‘drukpunten’ die hun resultaat doorstralen naar andere delen van het lichaam.

Heb je de handmassage al geprobeerd? Heb je zélf nog tips? Laat ze gerust achter in de commentaren onder dit artikel. Succes!

Inecto_Pure_Olijf-handcreme-nagels.jpg

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *