Interessante weetjes over shampoo

Shampoo! Je gebruikt het wel heel vaak in je leven. En toch sta je d’r niet echt bij stil. Je wast gewoon je haar wanneer je slaapdronken onder de douche staat en doet het bijna op automatische piloot. Tijd dus om even enkele interessante en minder bekende weetjes over shampoo op jullie los te laten.

Minder is beter

shampoo-less-is-moreDe hoeveelheid shampoo die je nodig hebt is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid haar die je hebt. En hoe lang dat haar is. Maar als regel kun je stellen dat een hoeveelheid ter grootte van een eurostuk voldoende is. De verleiding is soms maar al te groot om wat meer shampoo te gebruiken om dan lekker veel schuim te krijgen. We hebben ook vaak het idee dat het dan beter (of sneller) zal reinigen. Alleen : het werkt tegendraads. Te veel shampoo zorgt voor een soort barrière tussen je haar en je hoofdhuid. Hierdoor kun je dus minder effectief je hoofdhuid masseren.

Shampoo kun je gebruiken voor zachte voeten

zachte-voeten-shampooHebben je voeten zware tijden achter de rug? Zijn ze gespannen en voelen ze nogal hard aan? Gebruik shampoo om ze weer lekker zacht te maken. Giet een beetje shampoo in je handen en masseer je voeten ermee. Doe een licht paar katoenen sokken aan en ga slapen. De volgende dag heb je heerlijk zachte voeten! Oh ja : best je sokken meteen wassen de volgende dag.

 

Was delicate was met een milde shampoo

handwas-met-shampoo-04Heb je delicate was die je niet zomaar in de wasmachine durft steken? Neem een teil met lauw water en voeg er wat milde shampoo aan toe. Heerlijke geur en uiterst proper. Je kunt dit weetje gebruiken om zijde, kant of wol te wassen. Na het wassen goed uitspoelen.  Gebruik eventueel een handdoek om het meest vocht te ontrekken vooraleer je je meest delicate spullen laten drogen.

 

Shampoo kun je ook gebruiken om te ontharen

benen-ontharen-met-shampooGeen scheerschuim bij de hand? Gebruik gewoon shampoo om je te ontharen. Veel zachter (en beter) dan gewoon water gebruiken. Shampoo is een zeer doeltreffend hulpmiddel tegen die piepkleine wondjes. De shampoo zal ervoor zorgen dat het mesje veel beter glijdt en dat zal er op zijn beurt minder irritaties en jeuk veroorzaken.

 

 

Een shampoo die weinig schuimt kan weldegelijk goed werken

shampoo-schuimHet reinigen van je haar gaat niet vlugger of beter als je shampoo enorm veel schuimt. Vaak zijn er nogal agressieve bestanddelen (SLS) toegevoegd om shampoo te laten schuimen. De tv laat ons geloven dat een shampoo enorm moet schuimen. Maar niks is minder waar. Alles hangt af van de methode waarop je je haar wast. Gebruik niet té veel, masseer goed je hoofdhuid en spoel zeer grondig uit.

 

Shampoo bestaat ook in vaste vorm

shampoo-in-vaste-vormShampoo is niet altijd in vloeibare vorm. Er bestaan ook zogenaamde ‘shampoo bars’. Neen, dat is geen kroeg waar je ook shampoo kunt kopen. Het is een blok die je nat moet maken zoals een stuk zeep. Met het natte stuk wrijf je gewoon je haren in. Na het gebruik leg je het stuk gewoon te drogen in een zeepbakje.

 

 

Shampoo kun je gebruiken om je bad of douche te reinigen

bad-schoonmaken-shampooEr zijn in de winkel heel wat producten te verkijgen om je bad proper te maken. Alleen is de geur niet zo aangenaam en zijn deze producten nogal agressief. Maar ook dat kun je oplossen met shampoo! Doe shampoo op een spons en wrijf je bad er volledig mee in. Gebruik daarna een licht schuursponsje. Afspoelen en klaar! Stel je voor hoe lekker je badkamer zal ruiken!

 

Jawel! Je kunt je ook wassen met shampoo

Niets zo leuk als een shampoo, conditioner en douchegel uit hetzelfde gamma. Het geeft je het gevoel dat je gewoon drie keer zo lekker ruikt als je vanonder die douche stapt. Maar soms is de praktijk net dat ietsje anders en sta je te douchen om dan te beseffen dat je gisteren dat laatste restje douchegel had gebruikt. Geen nood! Met shampoo kan het net zo goed.

Onderstaande shampoo’s kunnen we je tenzeerste aanbevelen. Ze zijn zoveel als mogelijk samengesteld met natuurlijke ingrediënten. Ze werden niet getest op dieren en zijn vrij van SLS.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *