Waarom zijn Dode Zee Mineralen goed voor de huid?

We hebben allemaal wel al gehoord van Dode Zee Mineralen. En we weten ergens ook wel dat het iets gezond is. Maar vaak stopt het daar. En eigenlijk klinkt het ook wel een beetje raar : hoe kan iets uit de Dode Zee nu gezond zijn? Er leeft amper iets in of rond deze zee. Lees verder om te weten waarom het ook jouw huid kan helpen…

De Dode Zee ligt tussen Jordanië en Israël. Deze is vooral bekend voor het feit dat je niet kunt zinken door het hoge gehalte van zout en mineralen. Je gaat in het water liggen en blijft gewoon drijven. Haar naam dankt zij aan het feit omdat de zee er ook zo uitziet : doods. Geen planten of dieren te bespeuren. Er bestaat enkel microscopisch leven, maar dat kun je niet zien.

Het water van de Dode Zee bevat 7 keer zoveel mineralen als  andere zeeën. Hierdoor heeft het water een zeer hoge dichtheid. Vandaar ook dat je blijft drijven. Ruim 2000 jaar terug was men al overtuigd van de heilzame werking van dit ‘speciaal water’. Cleopatra heeft er indertijd meteen haar persoonlijke stek van gemaakt en sindsdien blijft het de mensen dienen met genezende krachten.

Waarom zijn de mineralen genezend en gezond?

Ons lichaam heeft mineralen nodig, net zoals het vitamines nodig heeft. Mineralen kunnen alleen worden opgenomen door voeding of via de huid. De Dode Zee bulkt van deze mineralen zodat baden een anti-stress werking heeft voor het lichaam en dus ook de geest. De Dode Zee Mineralen werken drievoudig :

  1. Ze regenereren huidcellen. Beschadigde huidcellen kunnen zich herstellen zodat de huid er terug gezonder gaat uitzien.
  2. Ze zorgen voor de juiste vochtbalans in de huidcellen. Een vette huid zal evolueren naar een minder vette huid. Een droge huid zal evolueren naar een vetter type. Wie van nature al een ‘normaal’ huidtype heeft is nog steeds gebaat want de vochtbalans wordt ook langer aangehouden.
  3. Ze zorgen voor het verwijderen van de dode cellen. Op deze manier krijgen de gezonde cellen de plaats en ruimte om zich volop te ontwikkelen.

Mineralen kunnen niet door ons lichaam worden vastgehouden. Daarom is het belangrijk dat je een ‘behandeling’ regelmatig herhaalt.

Hoe krijg ik die mineralen op m’n huid?

Een ideale toepassing is een gezichtscrème : je huid wordt relaxter, krijgt de juiste vochtbalans, voelt gladder aan, je huid voelt fris en jong aan, gaat het proces van ouder-worden tegen,… Een topper in ons gamma is het Freeman antistress-masker. Uiteraard bevat het de juiste mineralen uit de Dode Zee, maar ook heerlijke geuren zoals bergamot en lavendel. Na het gebruik zul je merken dat je huid zacht, ontspannen en gezuiverd aanvoelt.

freeman-anti-stress

Een andere topper is het Dead Sea Mud Pack van Montagne Jeunesse. Veel beauty voor weinig geld!

gezichtsmasker dode zee

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *