Zilvershampoo tegen een oranje gloed op je haar

Shampoo tegen grijs haar wordt ook wel eens zilvershampoo genoemd. Mooi woord, toch? De tijd dat we deze shampoo enkel konden terugvinden in de badkamer van opa en oma is gelukkig al een tijd voorbij. Want zilvershampoo kan veel meer dan grijs haar onderhouden. Deze shampoo heeft altijd een paarse kleur en deze dient om een gele of oranje gloed op je haar te verminderen.

Waarom is zilvershampoo paars?

Daarvoor moeten we even het kleurenwiel erbij nemen. Om het kort te houden : paars staat recht tegenover geel. Het is dus in staat het geel te neutraliseren. Op die manier zal je haarkleur dus weer in balans worden gebracht. Het warme oranje/geel wordt dus getemperd door het koelere paars.

kleurenwiel-shampoo-tegen-grijs-haar

Wie kan zilvershampoo gebruiken?

Zilvershampoo dankt zijn naam aan het feit dat het vaak wordt gebruikt door mensen met grijs haar. Dit haar kan soms gelig worden en dat ziet er eerder dof uit. Om de schittering van het grijs terug te krijgen wordt dus zilvershampoo gebruikt.

Maar ook mensen met lichtblond of wit haar hebben soms last van die vervelende oranje of gelige gloed. Ook voor hen is zilvershampoo een oplossing.

Heb je je haren in het blond gekleurd? Ook dan kan die gloed de kop op steken. Ook voor het niet natuurlijke blonde haar kan zilvershampoo uitkomst bieden. Maar wel opletten als je haar echt zwaar beschadigd is door het overmatig kleuren. Ook als je haar pas geblondeerd is, wacht je beter twee weken om zilvershampoo te gebruiken.

Hoe moet ik zilvershampoo gebruiken?

Je gebruikt het zoals elke andere shampoo : je maakt je haren goed nat en verdeelt de shampoo over je haren. Maar een zilvershampoo laat je wel best even inwerken. Maar let op! Laat het maximaal 5 minuten inwerken. Anders kan je haar toch een paarse gloed krijgen. En dat is misschien nog erger dan die oranje schijn. Let ook op als je haar beschadigd is (van een kleuring). Bij beschadigd haar staan de schubben van je haar open en wordt het poreus. Daardoor kan de shampoo makkelijker binnendringen. Goed uitspoelen is de boodschap.

Wanneer je zilvershampoo gebruikt, is het ook aangeraden om een bijhorende conditioner te gebruiken. Op die manier worden je haren ook gevoed en blijft het gezond. En gezonde haren zijn nu eenmaal ook veel mooier.

Oeps! Te lang laten inwerken.

Geen paniek als je haar een lichte paarse gloed heeft gekregen. Was je haar nogmaals met een gewone, goed reinigende shampoo. Desnoods herhaal je dit een paar keer. Antiroos-shampoos werken iets agressiever en zouden de paarse gloed makkelijker doen verdwijnen. Maar zo’n shampoo kan een behoorlijke mokerslag zijn voor de gezondheid van je haren. Dus een conditioner erna is toch wel aangeraden.

zilvershampoo-oranje-gloed-03

Is zo’n shampoo niet agressief?

Neen, zilvershampoo is helemaal niet agressiever dan een gewone shampoo. Het is dankzij zijn kleur gewoon gericht op het verwijderen van de gele/oranje gloed.

Welke zilvershampoo is de beste?

Wijzelf verkiezen de combinatie Touch of Silver shampoo en Touch of Silver conditioner. Het is van het merk Pro Voke en is een lijn die speciaal bedoeld is voor grijze, witte en blonde haren.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *